Debate

În perioada 16-17 februarie 2019, la Colegiul Național Costache Negri, am avut privilegiul de a avea pe oaspeți pe Tordai Mihai și Edmond Vrâceanu, multipli laureați și câștigători de turnee, în mod constant în primii 10 vorbitori de dezbateri academice pentru elevi de liceu din România în ultimii doi ani. Timp de 2 zile, au efectuat traininguri și au jucat meciuri cu elevii Clubului de dezbateri ai CN Costache Negri, pentru a facilita creșterea calității pregătirii atât a bobocilor cât și a celor mai cu experiență de club. A fost realmente o plăcere să îi vedem la lucru, să vedem pasiunea pentru dezbateri, atitudinea profesionistă, sfaturile pline se sevă și acele cunoștințe pe care doar experiența competițională la cel mai înalt nivel ți le poate oferi. Membrii clubului au fost foarte săritori și au ajutat cu toată logistica necesară, dar mai ales cu munca și atenția totală focalizată spre o învățare de tip experiențial-transformațional. Sperăm să fie de folos debaterilor și nu numai, iar pe traineri îi mai așteptăm cu mult drag și cu alte ocazii.
Mulțumiri speciale doamnei Dana Stoica, primul părinte de debater cenegrist care a asistat în istoria clubului la un meci de dezbateri al copilului său, și nu cu oricine, ci împotriva celor mai buni dintre cei buni, pentru a putea da mărturie dacă merită sau nu să faci dezbateri!

   

Astăzi ne-am reînceput activitatea din cadrul clubului alături de noua generație de boboci!
Speram că s-au distrat și abia așteptăm să lucrăm împreună în acest an.
Îi așteptăm cu drag la întâlnirile următoare!

DEBATE POWER💫
©️Tudor Fragă

11 octombrie 2018

Antrenor de debate, prof. Constantin Stăcescu

Atașăm mai jos formularul de înscriere în Clubul de Dezbateri Academice al Colegiul National “Costache Negri” Tg. Ocna, pe care îl poți completa până vineri, 28 septembrie, ora 12:00.

După completarea formularului, vei susține un scurt interviu (pe data de 28 septembrie sau 1 octombrie) cu scopul de a-ți cunoaște viitorii traineri și ca aceștia să întâlnească noii candidați.

Vei primi in decursul zilei de vineri (28 septembrie) un mesaj via SMS sau e-mail cu data și ora la care te așteptăm la interviu.

Dacă ai întrebări, te rugăm să ne trimiți un mesaj și noi vom încerca să te ajutăm!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScfSpgQrMbFosfTW-hoK44rcESfSeavQmyyk85omK4S7oxPAQ/viewform

MARȚI , 25.09.2018, DE LA ORA 14 , ÎN SALA MULTIMEDIA , are loc meciul demonstrativ din cadrul Clubului de dezbateri academice și este adresat elevilor din colegiu ce vor sa-și exercite capacitatea de a vorbi unui public sau să scape de frica de a vorbi în public și nu numai.

Oricine dorește sa vină este bine-venit .

Felicitări echipei noastre de avansați, care s-a întors de la faza națională a Olimpiadei “Tinerii Dezbat” care s-a desfășurat la Piatra-Neamț în perioada 9-14 iulie 2018 ! Atât Marina Rusu, cât și Camelia Cazacu au obținut MENTIUNE în clasamentul individual pe țară, fiind pe locul 18, respectiv 25 din 126. În ceea ce privește echipa, aceasta s-a clasat pe locul 18 din 42. Bravo, fetelor și domnule profesor Constantin Stăcescu!

 

   

Debate – Saint George

2-3-4 martie 2018

  

Azi ne-am mobilizat si impreuna cu prietenii nostri de la Colegiul National Dimitrie Cantemir din Onesti , carora le multumim pentru gazduire , am avut parte de un meci de dezbateri dintre cele doua delegatii pe o motiune interesanta , la final primind un feedback constructiv pe discursuri . Mai mult decat atat , oamenii nostri au participat la exercitii de public speaking , care i-au ajutat in dezvoltarea lor spre combaterea emotiilor si spre crearea unor discursuri calitative indiferent de subiect . Felicitam pe toti cei care au participat si speram sa avem in continuare parte de experiente la fel de placute si educative ca cea de azi !
DEBATE POWER !

24 ianuarie 2018

   

   

   

  

  

  

  

   

După câteva săptămâni de training , ai noștri bobodebateri au primit botezul focului in cadrul primelor lor meciuri de dezbateri in format WS . Joi (30 noiembrie 2017) toți acești oameni au dat dovada de implicare, seriozitate, pasiune pentru acest “sport” si dăruire in scopul desfășurării cat mai eficiente a acestuia ! Ii așteptăm cu drag la următoarele întâlniri si ii încurajăm sa participe din nou si din nou la cat mai multe meciuri si sa devina din ce in ce mai buni la ceea ce fac!
DEBATE POWER

Credits : Borșa Mihai & Rareș Andrei

  

 

  

Redeschiderea Clubului de Debate

28 septembrie 2017

coordonator – prof. Constantin Stăcescu

1 2

3 4

5 6

7 8

9 11

12 13

14 16

17 18

20 21

Meci demonstrativ 28 sept 2017

Maine, 28 septembrie 2017

Îndrăznește sa crezi în … puterea argumentului!

“Felicitari Camelia-Maria Cazacu, pentru ca este primul debater de clasa a X-a care are un punctaj de peste 70 de puncte la o competitie de WS, mai exact 70.13, avand o serie superfaina de 3 punctaje de 71!!!! De asemenea, felicitari si lui Andrei Parincu pentru scorul de 71.5 obtinut in runda a 3-a, ca si totalul de 69,75. Nu e rau nici pentru Anastasia Roncea, cu 69,25. Si sa nu uitam si de ceilalti participant, care au obtinut> Stamate Karina si Edy, 67,75, iar Dulcinatu Roxana 67.25. Bafta mai departe!!!! Debate power!!!”

Prof. Stăcescu Constantin, antrenor de Debate, 7 martie 2017

1 2

3 6

5 7

8 9

4 10

11 12

13 14

15 16

17 18

Photo credits: pagina de Facebook a Turneului de Debate “Saint George – City of Debate”

Nu ati reusit sa prindeti locuri la Cluj Open 2017? Nu e nici o problema. ARDOR Transilvania va ofera ocazia de a participa la un proiect foarte fain in Slovacia in acelasi weekend. Selectia este deschisa debaterilor (elevi de liceu) si profesorilor din toata tara, inscrierile fiind deschise pana in 15 martie.
____________________________________________________

ARDOR Transilvania și Allianz Alumni Network anunță defășurarea concursului de selecție pentru participarea la evenimentul “Diversity: Europe’s Strength or Weakness”, parte a proiectului “Education for a Europe of Rights”, finanțat de Allianz Kulturstiftung, eveniment care va avea loc la Modra, în Slovacia, în data de 6-7 aprilie 2017. Concursul este deschis elevilor de liceu membri ai cluburilor de dezbateri ai ARDOR precum și profesorilor de liceu instructori în aceste cluburi și urmărește selectarea a trei elevi și unui profesor de liceu pentru participarea la acest eveniment. În cadrul său, participanții români vor trebui să dezbată și să participe activ la discuțiile în limba engleză pe tema “Diversity: Europe’s Strength or Weakness”.

Toate cheltuielile de transport (cu plecare din Cluj-Napoca), cazare și masă ale participanților vor fi acoperite de organizatorii proiectului.

Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinești daca ești elev și vrei să te înscrii la selecție?
1. Să fii elev de liceu și membru al unui club de dezbateri din România
2. Să fii capabil să dezbați și să porți discuții în limba engleză
3. Să trimiți până în 15 martie 2017 la adresa diagrebles@gmail.com un mail care sa conțină:
a. un CV în limba engleză cu activitatea ta în dezbateri și alte evenimente de tip dezbatere sau masă rotundă la care ai participat
b. răspuns în limba engleză la întrebarea: “Is diversity Europe’s strength or weakness?”. Nu ne așteptăm să primim un eseu de foarte multe pagini (vă rugăm să nu depășiți în nici un caz o pagină) ci opinia voastră, exprimată foarte sincer și direct, despre această problemă.

Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinești daca ești profesor și vrei să te înscrii la selecție?
1. Să fii profesor de liceu și instructor al unui club de dezbateri din România
2. Să fii capabil să dezbați și să porți discuții în limba engleză
3. Să trimiți până în 15 martie 2017 la adresa diagrebles@gmail.com un mail care sa conțină:
a. un CV în limba engleză cu activitatea ta în dezbateri și alte evenimente de tip dezbatere sau masă rotundă la care ai participat

Rezultatele selecției vor fi anunțate în 17 martie 2017, după care persoanele selectate vor fi contactate pentru rezolvarea aspectelor logistice de către Diana Grebles.
Dacă aveți orice alte întrebări despre procedură, vă rugăm să i le adresați lui Diana Grebles, reprezentant al Allianz Alumni Network.

Școala de DEBATE “Costache Negri – Dimitrie Cantemir” 4-6 februarie 2015

DSC01938 DSC01943

DSC01951 DSC01956

DSC01957 DSC01971

DSC01974 DSC01991

DSC02011 DSC02024

DSC02025 DSC02032

DSC02028 DSC02038

DSC02040 DSC02043

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AWSOM Powered